keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Valinnan vaikeutta - Samshield-kypärä


Samshield-kypäriä ollaan täällä hehkutettu useasti. Ne ovat löytäneet tiensä myös monen muun ratsastajan - niin harrastelijan kuin isoja kisoja kiertävien - päähän eikä syyttä.

Samshield sopii myös hyvin esimerkiksi lapselle: kun pään koko kasvaa, voidaan vain sisällä oleva täyte vaihtaa kokoa isompaan. Kypärän ideana on, että on vain kaksi eri kuorta: M ja L, joihin vaihtamalla täyte saadaan koot 52-64. Ei tarvitse ostaa uutta kypärää hiustyyliä vaihtaessa tai mikäli vaikkapa useampi perheenjäsen käyttää samaa kypärää.
     Kypärään on saatavilla kahta erilaista täytettä ja lisäksi irtopaloja, joten kannattaa sovittaa sitä yhdessä ammattitaitoisen myyjän kanssa. Väärän koon ostaminen vaikkapa netistä tilattuna ei sinänsä kaada maailmaa, koska kypärän kokotäytteitä voi tarvittaessa vaihtaa, mutta on aina helpompi tilata, jos tietää oman kokonsa valmiiksi ja voi samalla vertailla eri kokoja sekä rinnakkaiskokoja.

Kypärän yksi parhaimmista ominaisuuksista on sen suunnittelu ja takuu. Takuun vuoksi ei tarvitse pelätä, että kypärä olisi "roskiskamaa" ensimmäisen tippumisen takia.


+ kevyt ja mukava päässä, hyvä tuuletus
+ voi suunnitella itse millaisen haluaa
+ turvallinen
+ useampi henkilö voi käyttää samaa kypärää - irroitettavat täytteet
+ täytteet ovat memory foamia eli ne muotoutuvat pään mukaan ja ne voi pestä koneessa
+ takuu tippuessa, ei tarvitse vaihtaa tippumisen jälkeen vaan tarvittaessa lähetetään tehtaalle korjaukseen


Essiltähän tämä kypärä jo löytyy, mutta nyt Ninakin päätti, että on sopiva aika uudelle kypärälle. Merkin valinta oli itsestään selvä. Seuraava ongelma olikin valinnan vaikeus: millainen kypärä? 

Erilaisia mahdollisuuksia on todella paljon - kristalleja, rauskua, liskoa, eri värejä... Nina päätyi kuitenkin perusmalleihin, mutta niissäkin on vielä valittavaa.

Essin Premium-malli
Yksi vaihtoehdoista on Samshieldin edullisempi malli: Shadowmatt. Se on Premium-mallia pelkistetympi ja mattapintainen.

Sininen Shadowmatt
kuva: Samshield

Kyseistä mallia saa sinisenä, mustana sekä "uutuusvärinä" ruskeana. Nina ottaisi kypärän luultavasti sinisenä, koska se on klassinen ja sopii muiden varusteiden kuten Cristina Sportin housujen kanssa hyvin yhteen. Shadowmatt-mallilla on hintaa 299 €.


Toinen vaihtoehto on myös sininen, mutta Premium-malli. Siinä on mattapinnan sijaa "samettityyppinen" Alcantara sekä keskellä nahkaa.

Sininen Premium kromilla
kuva: Samshield
Premium-mallin ulkonäön saa itse valittua. Nina ottaisi tämänkin sinisenä samoista syistä kuin sinisen Shadowmatt-kypäränkin, trimminä olisi kromi ja päällä nahkaa. Tällä Premium-mallilla on hintaa 495 €.

Shadowmatt

Mitä mieltä olette, kumman kypärän valitsisitte? Entä oletteko kokeilleet configuraattorilla suunnitella, millaisia olette tehneet? :)

6 kommenttia:

 1. Mun mielestä toi shadowmatt on tommonen perus siisti malli ja itselleni ottaisin sen. En myöskään tykkää niin kauheasti tosta premium-mallin "mokasta", joten siksi toi kiiltävämpi on mun silmään melkein parempi. Jos ei hinnalla ole mitään merkitystä ja rahasta ei ole pulaa niin siinä tapauksessahan tietenkin tekisi juuri sellaisen kun haluaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla mielipiteitä, kiitos kommentista :)

   Poista
 2. itekkin oon varmaan ostamassa ton samshieldin shadowmatin! :) toi premium malli on mielestäni kivemman näkönen, mutta turhan kallis ku en edes kisaa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva :) Me ollaan ajateltu, että tippumistakuun ansiosta voi kerralla satsata sitten enemmän (tai ainakin sillä on hyvä itselleen perustella...) :D Ei kuitenkaan uutta tarvitse sitten vähään aikaan ostaa, mutta molemmat ovat kyllä kivoja :)

   Poista
 3. hehee tiiätteki jo varmaa noihi vastaukset mut kiva tälläne postaus! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!